Rijeka Boat Show: Svečano otvoren Rijeka Boat Show

Svečano porinut Rijeka Boat Show 2022.

Vremenskim nepogodama unatoč, nautički sajam Rijeka Boat Show s rekordnim brojem izlagača otvoren je danas na Gatu Karoline Riječke
Iako je ozbiljno prijetilo organizaciji ovogodišnjeg sajma nautike, vrijeme se naposlijetku smilovalo. Oblaci su se razišli, a gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović imao je čast službeno otvoriti Rijeka Boat Show 2022.

Na prepunom gatu, na kopnu, pod šatorima, kao i u moru itekako se ima što vidjeti. Specifičnost ovogodišnjeg sajma su iskoraci u segmentu male hrvatske brodogradnje, širenje luksuzne ponude te brojne hrvatske premijere. Marin Boat tako hrvatskom tržištu predstavlja brodice za svačiji džep – one duljina do 10 metara. Na sajmu je premijerno izloženo i aluminijsko plovilo Piranhascraft, uz probne vožnje za zainteresirane kupce. Posjetiteljima će posebno zanimljive biti demonstracijske vožnje Sailfin električne hydrofoil daske koje predstavlja tvrtka Plurato.
Premijera ovogodišnjeg sajma koja privlači najviše pogleda svakako je MONACHUS 70 FLY – najveća ikad serijski proizvedena motorna jahta u Republici Hrvatskoj, proizvođača Vineta d.o.o. iz Splita.


Uz Gradonačelnika Rijeke, koji je istaknuo da ga veseli rast ovog sajma iz godine u godinu te naglasio važnost ulaganja u nautički turizam u Rijeci koja bi uskoro trebala dobiti najmoderniju marinu na Jadranu, okupljenima su se prigodnim riječima obratili i podršku sajmu izrazili i Rajko Jurman, ravnatelj odjela komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka, Marko Mikašinović, voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice Grada Rijeke, Zlatko Marunić, pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije te Dražen Tomić, direktor Odjela pravnih poslova i ljudskih resursa tvrtke ACI – jednog od sponzora sajma. Partnerima, sponzorima sajma i izlagačima bez kojih ove zahtjevne manifestacije ne bi bilo posebno se zahvalio direktor Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić.


Podsjetimo, u tri sajamska dana na 5.000 m2 površine očekuje se preko 10.000 posjetitelja. Radno vrijeme sajma u petak i subotu je od 10 do 19 sati, a u nedjelju od 10 do 17:30 sati. Cijene ulaznica su 15 kuna za posjetitelje od 10 do 18 godina, 30 kuna za odrasle dok je za djecu mlađu od 10 godina ulaz besplatan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top