Svečano je otvoren Rijeka Boat Show na Gatu Karoline Riječke!

Sunce je ove godine podržalo organizaciju najvećeg nautičkog sajma na sjevernom Jadranu! Točno u 11:00 sati, na Gatu Karoline riječke započeo je službeni protokol za otvaranje ovogodišnjeg Rijeka Boat Showa. Mnoštvu okupljenih prvi se obratio organizator i direktor sajma Ivan Črnjarić i zahvalio se gostima, izlagačima i posjetiteljima na dolasku. 

“Hvala svim našim pokroviteljima, sponzorima i institucijama koje nas podržavaju od početka, a danas ću posebno spomenuti i izlagače. Naši prethodnici govorili su nam da je sajam u Rijeci mjesto gdje se oduvijek najviše prodavalo i gdje su se sklapali najbolji poslovi. Podrška izlagača stječe se dugi niz godina, a oni moraju biti zadovoljni rezultatima kako bi se vratili i iduće godine. Imamo prekrasno vrijeme, što najavljuje da su pred nama četiri izvrsna sajamska dana.”, nadodao je Črnjarić.  

Prigodnim riječima okupljenima su se obratili i voditelj odjela komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka, kapetan Rajko Jurman, voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice Grada Rijeke, Marko Mikašinović te član uprave za investicije, marketing i maloprodaju ACI d.d., Josip Ostrogović. Podršku sajmu izrazila je i pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze Primorsko-goranske županije, gospođa Izabela Linčić Mužić te voditelj Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam grada Rijeke, Dario Dobrilović.  

Službeno otvorenje sajma popraćeno je glasnim aplauzom, a odmah po proglašenju na pozornicu je stupio predsjednik uprave društva ACI-GITONE d.o.o., Anđelko Petrinić i održao prezentaciju o izgradnji buduće ACI marine Rijeka. “Projekt je podijeljen u dvije faze. Prva faza je morski akvatorij Porto Baroša, a ako sve bude išlo svojim tokom, na jesen 2025. ovaj nautički sajam mogao bi se preseliti u buduću ACI marinu Rijeka. Druga faza odnosi se na kopneni dio, a projekt bi trebao biti spreman za sezonu 2026. U samoj marini imat ćemo trgovačke centre, ugostiteljske sadržaje, poslovne prostore, jedriličarski klub i sve ono što je potrebno jednoj marini da bi mogla biti kategorizirana sa 5 sidara.” najavio je Petrinić.  

Podsjetimo se, u novoj organizaciji sajam postoji od 2019. godine, a manifestacija je nasljednik duge tradicije nautičkih sajmova u Rijeci, započete još 1984. godine. Ove je godine dodatno proširen izlagački kapacitet, što na kopnu, što na moru. Ponuda plovila i nautičke opreme raznovrsnija je no ikad, a poseban se naglasak zasluženo stavlja na plovila hrvatske male brodogradnje. Osim toga, posjetitelje očekuje čak šest hrvatskih premijera pa će zaljubljenici u nautiku moći razgledati najnovije modele vrhunskih plovila. To su redom TIGE Z5 i ATX S20 (Action Yachts d.o.o.), SKILSO PANORAMA 35 (Aduros), NORTHMASTER 585 OPEN – (Aestate Serenum d.o.o.), EOLO 64 EL Open te EOLO 64 EL Day (Apolon Group d.o.o.).  

Sudeći po reakcijama izlagača i prvih posjetitelja, za naslutiti je da će ovo biti najuspješnije izdanje sajma do sada. Najavljeno je lijepo vrijeme pa se očekuje da će Gatom prošetati preko 10.000 posjetitelja. Radno vrijeme sajma u četvrtak, petak i subotu je od 10:00 do 19:00 sati, a u nedjelju od 10:00 do 18:00 sati.

Cijena ulaznice iznosi simboličnih 5 eura dok je za djecu mlađu od 10 godina ulaz besplatan. 

Scroll to Top