Osvrt na netom zatvoreni Rijeka Boat Show 2022.

Sajam koji obara rekorde na zadovoljstvo posjetitelja i izlagača

Više od 80 izlagača, 5.000 m2 sajamskog prostora, preko 10.000 zadovoljnih posjetitelja, brojni noviteti i premijere – po mnogo čemu do sada rekordni Rijeka Boat Show 2022. dokazao je da Rijeka živi uz more i za more.


Najveći nautički sajam na sjevernom dijelu Jadrana, Rijeka Boat Show zatvoren je nakon tri intenzivna sajamska dana na Gatu Karoline Riječke.
Temeljitu organizaciju i naporne pripreme za ovu zahtjevnu manifestaciju umalo je pokvarilo nezapamćeno nevrijeme koje je zahvatilo Rijeku potopivši širi centar grada. No, trud organizatora i ustrajnost izlagača ipak su bili nagrađeni. U petak 30. rujna, kiša je ustupila mjesto suncu, a gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović službeno je otvorio Rijeka Boat Show 2022.
Za ovaj sajam do sada rekordnih 80 izlagača, posjetiteljima je pripremilo zaista bogat izložbeni program. Na prepunom gatu, na kopnu i pod šatorima, kao i u moru na brojnim vezovima tako su se našli atraktivni brendovi iz svijeta nautike, plovila hrvatske male brodogradnje te mnoštvo raznolike prateće opreme.


Ovogodišnji sajam karakterizirali su brojni predstavnici male hrvatske brodogradnje, širenje luksuzne ponude te brojne hrvatske premijere. Marin Boat je tako hrvatskom tržištu predstavio brodice duljina do 10 metara – one koje može priuštiti veliki broj kupaca, dok je Motonoavis premijerno izložio aluminijsko plovilo Piranhascraft, koje su zainteresirani posjetitelji mogli i isprobati. Osobito su atraktivne bile demonstracijske vožnje Sailfin električne hydrofoil daske koju je predstavljala tvrtka Plurato.
Najveće i najskuplje plovilo ovogodišnjeg sajma, ujedno i hrvatska premijera bio je MONACHUS 70 FLY – najveća ikad serijski proizvedena motorna jahta u Republici Hrvatskoj, proizvođača Vineta d.o.o. iz Splita. Ovaj potpuno novi model luksuzne jahte vrhunskih performansi dug je nešto preko 21 metar, a svojom je impresivnom pojavom privlačio poglede u riječkoj luci.
Značaj snažnog sajma nautike višestruko je potenciran ambicioznim ulaganjima u nautički turizam u Rijeci koja bi u Porto Barošu uskoro trebala dobiti najmoderniju marinu na Jadranu.

To su u svojim istupima naglašavali brojni partneri i sponzori sajma, predstavnici Grada Rijeke i njene turističke zajednice, Primorsko-goranske županije, Lučke uprave i ACI-a. Direktor sajma Ivan Črnjarić posebno im se zahvalio, a osobito je istaknuo izlagače bez čijeg povjerenja ovog zahtjevnog projekta ne bi bilo.
Riječki nautički sajam, naslonjen na bogatu tradiciju, optimistično plovi dalje. Rad na organizaciji idućeg, još ambicioznijeg izdanja sajma već je započeo. Jer Rijeka to zaslužuje!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top