Niz atraktivnih izlagača

Pod motom „Grad je luka, luka je grad“ ovogodišnji Rijeka Boat Show održava se na Gatu Karoline riječke, a posjetiteljima se predstavlja niz atraktivnih izlagača među kojima su i poznati brendovi iz svijeta nautike, hrvatske male brodogradnje i prateće opreme. Ova se manifestacija nastavlja na tradiciju nautičkih sajmova  koji se u Rijeci održavaju od 1984. godine, prvenstveno s ciljem promoviranja i poticanja domaće nautičke proizvodnje. U posljednje tri godine, od kada je organizaciju nautičkog sajma preuzeo Ivan Črnjarić, broj izlagača se povećao za čak 300 posto

Direktor Rijeka Boat Showa Črnjarić istaknuo je kako je, uz mnoge koji daju podršku sajmu, za njegov uspjeh najvažnije povjerenje izlagača. S obzirom na velik interes za sudjelovanje u sajmu, organizatori razmišljaju o tome da iduće godine prošire mjesto održavanja ili sajam premjeste na drugo mjesto u Rijeci. Zahvalio se na podršci Gradu Rijeci i Odjelu za poduzetništvo, koji su prije tri godine dali priliku za promjenu organizatora otvaranjem natječaja za dodjelu subvencije za organizaciju nautičkog sajma, kao i Primorsko-goranskoj županiji i sponzorima.

Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije Fiumare, koji se ove godine održava deveti put, odvija se na nekoliko različitih lokacija, a tijekom vikenda će dijeliti prostor s Rijeka Boat Showom na Gatu Karoline riječke. Festival posjetiteljima nudi  brojne aktivnosti i događanja za sve generacije; od izložbe drvenih barki, tradicijske regate, uprizorenja povijesnog događanja „Karolina spašava Rijeku“, do radionica vezivanja čvorova i izrađivanja konopa, nautičkih radionica, organizirane potrage za skrivenim blagom, eko-etno sajma i druge programe. Cjelokupni bogati program, koji uključuje i brojne radionice za djecu u suradnji s Dječjom kućom, može se pogledati u katalogu Kvarnerskog festivala mora i pomorske baštine “Fiumare”.

Izvor: rijeka.hr

Scroll to Top