Rijeka Boat Show 2021


U Rijeci, na Gatu Karoline Riječke, od 24. do 26. rujna održat će se nautički sajam Rijeka Boat Show, nasljednica popularne Nautice koja se u Rijeci održavala još od 1984. godine kao najstarija smotra djelatnosti male brodogradnje, plovila i pratećih sadržaja.  Godine 2013. sajam je preimenovan u Rijeka Nautic Show, a 2019. godine nova organizacija redizajnirala je i naziv, ali i modernizirala cijeli koncept sajma prema najnovijim standardima te se od tada ova nautička manifestacija održava pod današnjim nazivom – Rijeka Boat Show. Ovogodišnje izdanje održat će se pod svojim službenim motom “Grad je luka, luka je grad”, a posjetiteljima će se prezentirati niz izlagača među kojima su i popularni brendovi iz svijeta nautike, hrvatske male brodogradnje i proizvođača prateće opreme.

Osim toga, istoga vikenda na niz lokacija u gradu održavat će se srodan, 9. po redu, maritimni festival Fiumare – Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije koji će tih dana Rijeci dati dodatan šarm davnih pomorskih vremena. Jedan dio programa Fiumare će se odvijati na istom prostoru kao Rijeka Boat Show te će, uvjereni smo, zadovoljiti i posjetitelje koji nisu primarno vezani uz nautiku. Naime, Fiumare će za vrijeme svoga trajanja od 22. do 29. rujna kroz mnoga događanja za sve generacije na različitim lokacijama ponuditi sadržaje poput: izložbe drvenih barki, tradicijske regate, uprizorenja jedne od povijesno najbogatijih sekvenci grada na Rječini – “Karolina spašava Rijeku”, zatim radionice vezivanja čvorova ili izrađivanja konopa, nautičkih radionica, organizirane potrage za skrivenim blagom, Eko – etno sajma itd.

Ponuda obje manifestacije Rijeku će zadnjeg vikenda u rujnu učiniti nautičkom i pomorskom destinacijom . Spoj atmosfere bogate riječke maritimne prošlosti i suvremenih nautičkih trendova sadašnjosti ponudit će snažan doživljaj Rijeke otvorene moru koji je kroz pomorsku baštinu i povezanost grada s morem prisutan od povijesti do danas na različite načine.

Izvor: portauthority.hr

Scroll to Top