Otvoren Rijeka Boat Show

U riječkoj luci otvoren je Rijeka Boat Show – nautički sajam na kojem se okupilo dosad najviše izlagača, uglavnom hrvatskih proizvođača. No osim moderne i inovativne, tu je i tradicijska pomorska priča – uz Festival Fiumare.

U riječkoj luci mogu se vidjeti plovila vrijedna oko 800.000 eura, među najskupljima je Bubamara, a među najstarijima je lošinjski Nerezinac – teretni brod za koji se pretpostavlja da je s početka 20. stoljeća. Obnovljen je u projektu Arca Adriatica.

Kako je u središnjem HTV-ovom Dnevniku javila Iva Črnjar, upravo je u tijeku noćno jedrenje, a cijeloga dana tu su brojne radionice tradicijske pomorske baštine. Jako je važno reći da sajam nautike ove godine okuplja trostruko više izlagača, i to većinom hrvatskih proizvođača. 

U 20 sati počinje i uprizorenje priče Karolina spašava Rijeku iz 1813. godine o Riječanki koja je engleskom admiralu poklonila krunicu Majke Božje Trsatske i tako spasila Rijeku od razaranja engleske flote.0 seconds of 1 minute, 52 secondsVolume 90%

Izvor: hrt.hr Autor: Iva Črnjar Ivančan/Dnevnik/B.A./HRT

Scroll to Top